ישראל נחשבת למעצמת הייטק ועל כך יעידו כמות החברות והסטרטאפים שקמו בשנים האחרונות. הרוח היזמית והחדשנות המאפיינת את התעשייה המתקדמת, תרמו לביסוס המדינה כמעצמת הייטק מובילה בזכות שילובן של חברות רבות במגוון תחומים טכנולוגיים.
חברות כמו Wix, Intel,Melanox ועוד רבים, הגיעו להישגים יוצאי דופן בקנה מידה בינלאומי.
סטארט-אפ ניישן
תעשיית ההייטק בישראל נחשבת לקטר הצמיחה של הכלכלה המקומית. אודות לתמריצים הרבים ושינוי המדיניות, הצליחה המדינה לבסס את מעמדה כסטארט-אפ ניישן.
גם ההון האנושי, הביא את ישראל למעמד על במגוון תחומים טכנולוגיים. הקמת משרדים ומרכזי פיתוח על ידי תאגידי ענק, תרמו לעלייה משמעותית בביקוש לעובדים איכותיים ומוכשרים.
בין הגורמים הבולטים להתפתחות תעשיית ההייטק המובילה בארץ ניתן למנות גורמים כגון:
- רוח היזמות והחדשנות המאפיינת את היזמים הישראלים
- ההון האנושי המוכשר והיצירתי שצומח פה לאורך השנים
- מוחות רבים ששירתו ביחידות צה"ל כמו 8200
- איכות המוסדות האקדמיים ומסלולי הלימוד המגוונים
- כמות מהנדסים ומדענים גבוהה ביחס לאוכלוסייה
- התפתחות מערכת אקולוגית ייחודית המאפיינת את תעשיית ההייטק בישראל
- חממות טכנולוגיות
- קרנות הון סיכון
- מענקים ממשלתיים
- הקמתם של מרכזי פיתוח של חברות בינלאומיות מובילות
אקו סיסטם ייחודי המאיץ יזמות וחדשנות בישראל
מאז ימי קום המדינה הופנו תקציבים רבים לפיתוח טכנולוגי, אך רובם הופנו לתעשיות ביטחוניות. במשך השנים זלגו מוחות מבריקים לשוק הפרטי, מה שגרם לכך שהוקמו חברות סטארט-אפ חדשניות ופורצות דרך.
מפני שמדינת ישראל רואה חשיבות עליונה בביסוס מעמדה בעולם ההייטק, הופנו משאבים רבים להקמת אזורי הייטק ייעודיים ברחבי הארץ כדי לסייע ליזמים בתחילת דרכם להגשים חלום ולהצליח.
אחת הבעיות הקשות של יזמים היא לגייס הון ראשוני, אך כיום בעזרת הקרנות השונות ורוח גבית ממוסדות ממשלתיים ופיננסיים, הם מצליחים בעבודתם.
כיום, יש מגוון תכניות האצה הנקראות אקסלרטורים על מנת לסייע לחברת הזנק בתחילת דרכן. בנוסף, הוקמו קרנות הון סיכון בעלות משאבים עצומים כדי לפתח את תעשיית ההייטק המקומית.
הון אנושי ורוח יזמית
ישראלים ידועים כיזמים פורצי דרך, הם מחפשים דרכים חדשות כדי להצליח בכל התחומים הטכנולוגיים. חברות רבות מגייסות עובדים מוכשרים כל הזמן, העובדים זוכים לתנאי העסקה מצוינים כדי לשמור עליהם ולהעניק להם את כל התנאים הנדרשים להצליח וליזום.
בהמשך היזמים פנו לתחומים חדשים כמו סייבר, תוכנה, מערכות מידע, אפליקציות, אינטרנט, אבטחת מידע, בינה עסקית, ביג דאטה, בינה מלאכותית, אופטיקה, רכבים אוטונומיים ועוד.
כאמור, ישראל הפכה למעצמת הייטק מובילה, ובשנים קרובות הצפי הוא כי חברות הסטארט-אפ יכבשו יעדים נוספים וחברות ישראליות יפרצו דרך בכל התחומים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר.