יזמים רבים שנמצאים בתחילת דרכם לא רוצים לקחת סיכון ולהקדיש את כל כולם לעסק החדש. רובם רוצים, קודם כל, לבדוק איך העסק מתנהל והאם הנו רווחי. זו הסיבה שיזמים רבים ממשיכים לעבוד כשכירים ותוך כדי לעבוד על פרויקט עצמאי.
במאמר זה נסביר את כל מה שצריך לדעת במידה ובמקביל לעבודה כשכירים, החלטתם לפתוח עסק עצמאי.
גם שכיר וגם עצמאי
אכן יש חיה כזו ומתברר שהיא דיי נפוצה. יותר ויותר אנשים מעדיפים לא לקחת סיכונים מיותרים ולהתפטר מהעבודה שלהם כשכירים רק לאחר שהעסק יפעל בצורה מלאה ויכניס את כמות הכסף הרצויה.
כל שעליכם לעשות, הוא להכריז על עצמכם כעוסק פטור (או מורשה) ולמלא טפסים רלוונטיים ברשויות המס. בטפסים אלו, קיימים סעיפים, בהם תצטרכו למלא כי בנוסף לעסק, הנכם עובדים כשכירים, לדווח על המשכורת שלכם ולשלם מס בהתאם.
בכל הנוגע לדמי הביטוח, אותם תשלמו בנפרד מהמשכורת ומההכנסות שלכם כעצמאיים.
אם אין ברצונכם להתעסק עם מסמכים ומילוי טפסים, תוכלו להיעזר ברואה חשבון מקצועי שיעזור לכם עם הארגון של הדברים וידאג לעשות את הרישום עבורכם.
יתרונות וחסרונות
כמו בכל דבר, גם בשילוב בין שכיר לעצמאי, קיימים יתרונות וחסרונות.
היתרון העיקרי הנו בכך שהנכם שומרים על סוג של "כרית ביטחון". במידה והעסק לא יצליח כלל, הדבר לא ישפיע עליכם רבות משום שהנכם ממשיכים לקבל משכורת קבועה ממקום העבודה ובכל רגע תוכלו לסגור את העסק מבלי לדאוג למציאת מקור הכנסה נוסף.
עם זאת, קיים גם חסרון והוא מתבטא בעיקר בעייפות. אחרי הכל, עליכם להשקיע בשני עסקים – עבודתכם כשכירים וגם העסק החדש. גם אם הנכם עובדים חצי משרה בלבד, העבודה לוקחת המון זמן ואנרגיה, מה שגורם לעייפות רבה ופחות השקעה בעסק.