ישנם הרבה מאוד מקומות בעולם, בהם, על מנת לפתוח עסק חדש, עליכם קודם כל לחסוך במשך שנים הון התחלתי שיספיק לצורך פתיחת העסק. למזלנו, במדינת ישראל יש לכם את האפשרות לממש את הרעיון שלכם מבלי לחסוך אליו שנים רבות ולהגיע למצב, בו הרעיון כבר הפך להיות לא רלוונטי כי פספסתם את ה"טיימינג" הנכון או שמישהו אחר כבר מימש את הרעיון במקומכם.
במאמר זה נסביר על סוגי ההלוואות לעסק וכיצד עליכם להתנהל לאחר קבלת ההלוואה.
סוגי הלוואות
הלוואה בנקאית – כמו שכבר הצלחתם להבין, מדובר על הלוואה מהבנק. הלוואה זו ניתן לקבל דרך הבנק אליו הנכם משתייכים (לעתים, ניתן לקבל הלוואה גם מבנקים אחרים). סוג הלוואה זה, הוא המהיר ביותר, משום שהבנק, בדרך כלל, מחליט תוך ימים ספורים בלבד, האם לאשר את קבלת ההלוואה או לא. עם זאת, אחוז הריבית היא לא תמיד הכי אטרקטיבית שקיימת בשוק.
הלוואה בערבות המדינה – על מנת לקבל הלוואה זו, עליכם לפנות לגופים הרלוונטיים ולהציג מסמכים כגון, תכנית עסקית, תעודה מזהה, פירוט על הניסיון שלכם בתחום ועוד. מבחינת אחוז הריבית, סוג הלוואה זה הוא האטרקטיבי ביותר עבור היזם, אך קבלת ההלוואה לוקחת זמן (בדרך כלל מספר חודשים).
הלוואות חוץ בנקאיות – בשנים האחרונות, חברות חוץ בנקאיות המאפשרות לקבל הלוואה באופן מיידי, תפסו מקום מאוד חזק בשוק. עם זאת, אחוזי הריבית בהלוואות אלו, הן הכי פחות אטרקטיביות מבין כולן.
התנהלות נכונה
לאחר קבלת ההלוואה ופתיחת העסק, חשוב להתנהל בצורה נכונה על מנת לא להגיע למצב, בו אין לכם כיצד לכסות את ההלוואה. לכן, עליכם לחשוב מראש ולפרט על דף, על המקרה הגרוע ביותר – כאשר אין מכירות ורווחים בעסק, כיצד הנכם מכסים את ההלוואה מבלי "להיחנק"? חשבו ופרטו על הפתרונות האפשריים מראש.