ישראל היא אומת הסטארט אפים ורבים חולמים להפוך רעיון למוצר מוגמר או שירות חדשני, חברה שתימכר, תעשה אקזיט ותסב להם רווח גדול וכמובן סיפוק מקצועי אדיר. בתהליך הקמת סטארט אפ קיימים שלבים רבים בדרך מחזון למציאות מתכנון מבנה העסק דרך בדיקת הענף מול מתחרים שונים ועד גיבוש אסטרטגיה ותוכנית עסקית כאשר יש חשיבות רבה גם לנושא הפיננסי שהוא החמצן של כל עסק על אחת כמה וכמה של סטארט אפ שאין לו הון עצמי.
המטרה היא לגייס הון ראשוני ובסופו של דבר לחלק רווחים למשקיעים כאשר הסטארט אפ ממריא. פונקציה מקצועית שיכולה לסייע בנושא הוא עו"ד מיסים הבקיא בתחום המיסוי ויידע כיצד לתכנן ולנהל את מבנה הסטארט אפ ואת פעילותו תוך התייחסות לנטל מס, שמירה על תזרים מזומנים וכדומה. מהם היתרונות של עו"ד מיסים בליווי סטארט אפים ומה חשוב לדעת על ההתנהלות הכספית במיזמים?
תמריצים ליזמים שאסור לפספס
הנוכחות של עורך דין מיסים חיונית מההתחלה כבר בשלב הקמת העסק וההיתכנות העסקית על מנת להימנע מטעויות ועבירות מס למיניהן ואפשרות לתכנן את תשלומי המס והפיננסים בדרך הנכונה ביותר תוך חשיבה לטווח הארוך. מעבר לכך, עו"ד לענייני מס בעל הידע הנדרש בכל הנוגע להטבות המגיעות לחברות הזנק. בחוק הישראלי קיימים מספר חוקים שמעודדים יזמים לפעול במדינה כמו החוק לעידוד השקעות הון הקובע סדרה של תנאים לשיעור מס חברות מופחת בהתאם לקריטריונים שונים וכן חוק האנג'לים שנועד לקדם תעשיות עתירות ידע באמצעות הטבות מס לעידוד השקעות בסטארט אפים. כמובן שגם כאן החוק מגדיר קריטריונים שונים לזכאות להטבות מס.
בשנים האחרונות מדינת ישראל תומכת יותר מהבחינה המיסויית בסטארט אפים ולראייה היא אף שינתה לאחרונה את עמדתה בנוגע להטבות מס מכוח חוק עידוד השקעות הון כאשר גם חברות המעסיקות עובדים בודדים יוכלו ליהנות במסגרת החוק מהטבות המס השונות, תוך עמידה בקריטריונים שנקבעו על פי חוק. כמו כן, רשות המס הפחיתה את המיסוי על אקזיטים וקבעה שמייסדי חברות המוכרים את המניות שלהם בחברה אך ממשיכים לעבוד בה ימוסו ב-30% על מכירת מניות ולא ב-50% כפי שהיה נהוג בעבר. כמו כן, חלו עם השנים שינויים שונים כמו למשל, הפחתה בתשלום מס חברות ותשלום מס מופחת בחלוקת דיבידנדים ויש להתעדכן בכל השינויים הללו על מנת לתכנן אסטרטגיית מיסוי ריאלית ולהתנהל נכון מהבחינה הפיננסית כדי לשמור על תזרים מזומנים יציב לאורך זמן.
מעבר לכך, יש להתייחס גם לנושאים כמו תיאום מס, דו"חות כספיים למשקיעים, אסטרטגיית מיסוי מקומית ובינלאומית במידה והמשקיעים בחו"ל או חלק מהעובדים בחו"ל או יש קשרים בינלאומיים כלשהם שמשפיעים על המבנה והרווחים של המיזם.
חשוב להבין שכל החלטה אשר מקבלים בתכנון ובניהול הכלכלי של העסק בעלת השלכה מיסויית ופיננסית ולכן, כדאי לכלכל היטב את הצעדים על מנת להפחית את נטל המס תוך מימוש הטבות ותמריצים שונים שמעניק המדען הראשי או מכוח חוקים שונים במדינת ישראל. בתהליך גיוס הכסף במיוחד חשוב להיוועץ בעו"ד מיסים כאשר חשוב לדעת מתי להפוך מעוסק מורשה לחברה, כיצד לחלק רווחים בין משקיעים ואילו הוצאות עסקיות של המיזם יוכלו לחסוך בכסף ויוכרו לצרכי מס. חפשו עו"ד מיסים בעל וותק וניסיון כולל במשפט בינלאומי כדי שיוכל לייעץ לכם בתכנון ההתנהלות המיסויית והפיננסית כבר מהיום הראשון של הסטארט אפ וילווה אתכם לכל אורך הדרך, עד האקזיט הנחשק או כל מטרה עסקית אחרת שהצבתם לעצמכם.