לעתים קרובות, הרעיונות הטובים ביותר עולים בראשינו בעת ישיבות עם חברים קרובים. קיימים אין ספור עסקים שנפתחו יחד עם חברים קרובים, חלקם התפרקו, חלקם ממשיכים לעבוד ומצליחים מאוד. נושא העבודה עם שותף יוצר דיונים רבים סביבו. במאמר זה נסביר על כל היתרונות והחסרונות בפתיחת עסק עם שותף ועל הדברים העיקריים שעליכם לקחת בחשבון לפני המימוש של הרעיון.
לפתוח עסק עם שותפים יתרונות
ישנם יתרונות רבים בפתיחת עסק עם שותפים – בין אם מדובר בחבר קרוב/בן משפחה ובין אם לא.
- כל ההשקעות מתחלקות בחצי – לעתים קרובות, דווקא הנושא הפיננסי הוא זה שעוצר בפני יזמים רבים להפוך את הרעיון שחשבו עליו למציאות. במקרה של עבודה עם שותף, כל ההוצאות מתחלקות חצי חצי. הדבר מאפשר להוציא המון פרויקטים לפועל מבלי לערב גורמים חיצוניים (חיפוש משקיעים, הלוואות וכו').
- גם העבודה מתחלקת – ידוע, כי יזם חדש, בתחילת דרכו הופך לסוג של "כלבויניק" ועושה קצת מכל דבר, קצת שיווק, קצת תכנות, קצת ניהול ו"קצת הרבה". כאשר מדובר על עבודה עם שותף, כל אחד יכול לקחת על עצמו את הדברים שהוא שולט בהם טוב ובכך להקל אחד על השני ולקדם את הרעיון בצורה מהירה יותר.
לפתוח עסק עם שותפים חסרון
למרות היתרונות הבולטים, ישנו חסרון אחד שחשוב לקחת בחשבון ולבצע את הפעולות הדרושות על מנת למנוע מראש מצבים שנויים במחלוקת.
- אי הסכמה – הסיבה הנפוצה ביותר שבגללה האנשים מחליטים לסיים את עבודתם המשותפת היא אי הסכמה. החל מחוסר הסכמה על עיצוב האתר ועד לניהול הכולל של העסק. הסיטואציה יכולה להיווצר בכל שלב, גם בתחילת הרעיון וגם כאשר העסק כבר מביא רווחים לא קטנים. לכן, אם הגעתם למצב בו אף אחד לא מוכן להתפשר, חשוב לבנות הסכם מראש, המפרט מה קורה במידה והשותפות מתפרקת.