דקלה לוי היא מייסדת ומנכ"לית חברת DLVS – חברת ייעוץ למערכות מתח נמוך מאוד. מומחית בתכנון Data Centers, מעבדות סמיקונדקטור מעבדות ביולוגיות וכימיות, חדרים נקיים, מערכות תקשורת, מולטימדיה וביטחון.
מה היתרון בהעסקת יועצי מעבדות?
דקלה לוי: "האנשים שעובדים במעבדה ואים את המעבדה דרך נקודת המבט שלהם. ליועץ הקמת המעבדה יש את היכולת לראות את המעבדה באופן מקיף ומעמיק, הניסיון שצברתי בעבודה מול חברות שונות מתחומים שונים נותן לי את הכלים למקסם את שטח המעבדה, לייעל את היצור ולספק סביבת עבודה טובה למשתמשים במעבדה. את הידע הרב תחומי שצברתי אני משלבת בכל מעבדה שאני מתכננת. במילים אחרות, אני לוקחת פתרון מתחום אחד ומשלבת אותו לתחומים האחרים וזו החוזקה הגדולה בעבודה שלי, זהו ידע מקצועי נצבר. אני משלבת פתרונות מעשיים מתחומים שונים ובכך מייצרת סביבת עבודה שמייעלת תהליכים ובסופו של דבר גם חוסכת עלויות בניה והקמה וגם משפרת את הפרודוקטיביות של המעבדה והמשתמשים בה מה שבסופו של דבר מגדיל רווחים."
"המעבדות שאני מתכננת מאפשרות גישה נוחה לאנשים שעובדים במעבדה בין עמדות העבודה השונות והמכשירים השונים שבמעבדה, תוך יצירת מעברים נוחים וממשק עבודה נוח מול גורמים אחרים בחברה. במעבדות רבות, על מנת לשמור על גמישות אירגונית, אני עושה שימוש בקירות הזזה (לדוגמא) על מנת שבמידה ונסגר צוות או נפתח צוות חדשה, התשתית תהיה גמישה לשינויים מסוג זה."
ברוב המקרים יש לשמור על ארונות תקשורת וחשמל גדולים מהצורך הנוכחי, וזאת על מנת לאפשר לאירגון לגדול ולהתפתח ללא התערבות חריפה בבנייה הקיימת. התשתיות מוכנות מראש להתרחבות אפשרית והתפתחות אירגונית. אני חוסכת כסף רב לחברה ומנהלים בתחום מבינים זאת ומשקיעים בתכנון מעבדות על מנת לחסוך משאבים עצומים וזמן רב בהמשך. אלמנט חשוב נוסף הוא ההיבט האסתטי. כאן החיה האומנותית שלי נכנסת לפעולה, בנוסף לזו הטכנית שקיימת בי. אני מקפידה לייצר סביבת עבודה מעוצבת, להבדיל ממעבדות ישנות שנראות לעיתים כמו סוג של מחסן. מחקרים עדכניים מראים שלנוחות והאסתטיקה בסביבת העבודה יש השפעה ישירה על הפרודוקטיביות של העובדים בה. עיצוב יוצא דופן יכול להוציא מהעובדים חשיבה ויצירתיות יוצאת דופן, וכך המעבדה תורמת לאיכות העבודה שבסופו של דבר משפיעה על שורת הרווח".
ספרי על פרויקטים שאהבת במיוחד
דקלה לוי: "תכננתי עבור Amazon קרוב ל- 3,000 מ"ר מעבדות בשתי קומות במרכז הפיתוח בחיפה. זה היה פרויקט מדהים מכיוון שניתן לי חופש פעולה מלא, שתי קומות בהן ניתנה לי יד חופשית בתכנון מעבדות השבבים. התוצאה הייתה מדהימה כי תהליך התכנון היה נכון. עוד פרוייקט שראוי לציין הוא מתחם המעבדות שתיכננתי עבור חברת Broadcom בבניין החדש שלהם במתחם אוניברסיטת תל אביב. תחילה, צוות מהחברה תיכנן להקים מעבדה אחת בכל קומה ואני המלצתי להקים את כל המעבדות בקומה אחת באופן מרוכז שיחסוך מקום וכסף כי נוכל להשתמש בתשתיות משותפות, המלצתי התקבלה וזה עבד מצויין. בנוסף, בפרויקט הזה השתמשתי בפתרון בניה מודולרי. ההפרדה בין הצוותים היא לא מבנית אלא באמצעות קירות רשת שניתנים להזזה. תחום ההייטק סוער ודינמי. צוות אחד גדל, צוות שני מתבטל ומפורק והמבנה חייב לשרת את החשיבה ההייטקיסטית שהיא מהירה מאוד וכזו שמתאימה את עצמה במהירות לסביבה עסקית וטכנולוגית שמשתנה ללא הרף".
"תכנון שכזה מייצר חיסכון עצום בכסף עבור הלקוח. בפרויקט שאני מובילה, לכל לוח חשמל יהיה תמיד שטח עודף מעבר לנדרש בנקודת זמן התכנון, הדבר נכון גם לתעלות החיווט וארונות התקשורת. השאלה שאני שואלת כל הזמן את גורמי המקצוע במעבדה ואת נציגי החברה היא "מה צפוי בעוד 10 שנים?" כך אני מייצרת מעבדות שיהיו נכונות לעבודה בעוד שנים רבות קדימה ללא צורך בשינויים מבניים שעולים הון, גוזלים זמן רב ויוצרים הפרעות במתחם המחקר והפיתוח שנחשב לרגיש ביותר".
כיצד משבר הקורונה השפיע על תחום המעבדות?
דקלה לוי:"הקורונה השפיעה מאוד על תחום התכנון וההקמה של מעבדות בכל הענפים ובעיקר בשני אופנים, אוטומציה ושליטה מרחוק. צמצום כח האדם והמעבר לעבודה מהבית גרם לחברת לדרוש תהליכי אוטומציה בתוך האירגון ובמעבדות היצור השונות בפרט הטמענו תהליכים אוטומטיים ברבות מהמעבדות שהוקמו מאז פרוץ המשבר על מנת לצמצם הגעה של כח אדם למעבדה, התאמנו תשתיות חשמל ותקשורת על מנת שרכיבים רבים במעבדה יוכלו לעבוד באופן אוטומטי ובשליטה מרחוק, כך שמנהל העבודה יוכל לעבוד מהבית ולשלוט מרחוק בציוד שנמצא בתוך המעבדה".
מרחבי הרשת:
סיבים אופטיים – הצטרפו לשירות אינטרנט סיבים אופטיים yes+FIBER מבית yes
מטרנה – שיתוף פעולה מעניין עם הסטארט אפ JAMA
מוקד תמיכה נפשית להורים לאחר לידה של עמותת ער"ן, בתמיכת חברת מטרנה
גלקסי s24 – להזמנה באתר פלאפון
גלקסי s24 אולטרה – מהסדרה החדשה של סמסונג