עובדים כל החיים כשכירים ורוצים לשנות את המציאות של תלות במקום עבודה ומחויבות לשעות המעסיק? חושבים כבר מזה זמן מה על האפשרות של פתיחת עסק עצמאי משלכם? לא בטוחים איך לעשות את הצעד הראשון? ובכן – אין ספק שאם זה משהו שבוער בכם ויש לכם כישור או מוצר שאתם יכולים למכור לעולם, זה יכול להיות צעד נפלא עבורכם. מצד שני ברור שזה גם יכול להכניס אותה לצרה כלכלית ולכן זה משהו שחשוב לעשות בצורה חכמה. הנה חמישה טיפים למתחילים ששווה להכיר.
מתחילים בקטן
עסק עצמאי זה משהו שיכול להמריא לשחקים עד כדי מותגים גדולים ומוכרים, מאות עובדים וסניפים ברחבי העולם. כל זה טוב ונפלא, אבל ברור שככה אף אחד לא מתחיל. אל תיכנסו להרפתקאות מיותרות. הגדירו לעצמכם יעדים הגיוניים בשלבים הראשונים ובנו תכנית עסקית מסודרת תוך כדי תנועה.
נסו לעבור לעבודה עצמאית מול המעסיק שלכם
פתיחת עסק עצמאי מתחילה הרבה פעמים בשינוי יחסי העבודה עם המעסיק שלכם. הוא למעשה יוכל להיות הלקוח הראשון שלכם ותוכלו להוציא לו חשבונית. זה ווין ויין לשתי הצדדים וחיסכון בהכנסות נטו שלכם וכן בהוצאות של המעסיק.
רשת ביטחון
חשוב ביותר. פתיחת עסק זה משהו שחייב להתחיל עם רשת ביטחון מסוימת. נסו לחסוך כסף שיאפשר לכם פעילות שוטפת לשלושה חודשים לפחות גם בהנחה שאתם לא מייצרים הכנסות כלל בתקופה הזו. אם הבנתם שזה לא עובד כרגע זה יאפשר לכם לשקול בנחת את הצעד הבא שלכם.
שקלו הכנסת שותפים
פתיחת עסק עצמאי זה תמיד נפלא כשיש עם מי לחלוק את האתגרים וכמובן את הסיכון הכלכלי.
שתפו את האנשים החשובים לכם
חשוב לשתף את בני/בנות הזוג, ההורים והמשפחה הקרובה בהתקדמות שלנו. הם יוכלו לייעץ ולתמוך בנו גם ברגעים שפחות הולך.
מרחבי הרשת:
יורם קראוס – מומחה בתחום הבינה המלאכותית
ראובן איליץ' – יזם הייטק בתחום ההשקעות והנדל"ן הגלובלי